Pravila privatnosti

OPĆENITO O PRAVILIMA PRIVATNOSTI

Molimo da pažljivo pročitate naša pravila privatnosti kako bi bili upoznati s načinom na koji obrađujemo vaše podatke.

Pravila privatnosti opisuju podatke koje prikupljamo od naših korisnika i to: vrstu osobnih podataka, način korištenja osobnih podataka, način prikupljanja, dijeljenja i prijenosa te mogućnosti dostupne našim korisnicima, a vezane su za obradu njihovih osobnih podataka.

Pravila privatnosti opisuju i mjere radi zaštite sigurnosti vaših podataka, kao i načine kako nas možete kontaktirati vezano uz naša pravila privatnosti.

Molimo vas da povremeno provjerite naša pravila privatnosti kako bi na vrijeme saznali da li je bilo kakvih izmjena ili dopuna uvjeta prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka.

Ukratko, naša pravila privatnosti opisuju kako vlasnik mobilne aplikacije i web stranice www.fitmindset.hr, trgovačko društvo Fitmindset d.o.o postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja FitMindset mobilne aplikacije.

Pravila privatnosti odnose se na zaštitu osobnih podataka isključivo pri korištenju podataka koje Društvo, vlasnik aplikacije prikuplja od korisnika. Druge internetske stranice ili aplikacije kojima se može pristupiti putem mobilne aplikacije FitMindset mobilne aplikacije imaju svoje vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja.

Ako se prebacite na bilo koju takvu stranicu, preporučamo korisniku da pregledate izjavu o povjerljivosti podataka te stranice. Vlasnik aplikacije nije odgovorna za načine i uvjete rada trećih strana.

TKO ĆE OBRAĐIVATI VAŠE PODATKE

Voditelj obrade je:

Fitmindset d.o.o. iz Zagreba, Draganići 16, upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, OIB: 67815978754, info@fitmindset.hr.

Podatke prikupljamo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća, Zakona o zaštiti podataka i drugih pozitivnih propisa.

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA I PRAVNA OSNOVA PRIKUPLJANJA

Svrha prikupljanja osobnih podataka je u svrhu korištenja FitMindset mobilne aplikacije i svih s njom povezanih usluga i funkcionalnosti.

OSTALI PODACI

Dodatno na Vaše osobne podatke Društvo vlasnik aplikacije može od Vas prikupljati i druge podatke koji Vas ne mogu identificirati, te se ne smatraju osobnim podacima (primjerice podatke o načinu korištenja aplikacije, podatke o Vašem mobilnom uređaju, Internet provideru, Vašim preferencijama, hobijima, interesima, aktivnostima), a koje nam omogućavaju da kvalitetnije, preciznije i osobnije odabiremo podatke za korisnika, odnosno kako bi poboljšali aplikaciju i njezine sadržaje dodatno usmjerili i prilagodili publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među korisnicima.

Za analizu svoje mobilne aplikacije koristimo softver za analizu pomoću kojeg analiziramo korištenje aplikacije, te time stječemo saznanja o potrebama svojih korisnika, a s ciljem poboljšavanja kvalitete naše ponude. Navedeni software osim toga prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Naglašavamo da ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka niti do prikupljanja osobnih podataka.  

KOJI OSOBNI PODACI SE OBRAĐUJU

Vaši osobni podaci koji se prikupljaju i obrađuju su:

- registracija Korisnika- registracija omogućava dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima.

Za registraciju se mogu prikupljati sljedeći podaci: ime i prezime, adresa e-pošte, lozinka, dob, zanimanje.

Vaša adresa e-pošte služi isključivo kao korisničko ime za prijavu u FitMindset mobilnu aplikaciju i za potrebe informiranja o našim uslugama.

Registracijom za korištenje FitMindset mobilne aplikacije Korisnik pristaje da se njegova adresa e-pošte stavi na mailing listu Društva i ujedno ovlašćuje Društvo da tim putem kontaktira Korisnika kako bi mu ponudili aktualne i zanimljive informacije o novim, postojećim i budućim sadržajima aplikacije i dodatnim pogodnostima. Korisnik može u svakom trenutku zatražiti od Društva da ga se isključi s mailing liste.

Fitmindset d.o.o će koristi Vaše podatke ukoliko se odlučite registrirati ili su nužni za funkcionalnost koju želite koristiti.

Vaši podaci mogu uključivati: ime i prezime, adresa e-pošte, godina rođenja te ostale osobne podatke, koje nam dostavljate neposredno ili treće osobe uz vašu suglasnost, prilikom početka korištenja Usluge ili trajanja korištenja Usluge (na primjer: kontakt podaci za rješavanje prigovora, drugi osobni podaci), logovi, greške, podaci vezani uz korištenja mobilne aplikacije, zatim analitički alat Googla – Firebase Analytics pomoću kojeg  možemo utvrditi koliko je korisnika instaliralo FitMindset mobilnu aplikaciju, odzivna vremena dijelova FitMindset mobilne aplikacije prilikom korištenja funkcionalnosti i slične podatke, a kojima je svrha izrada statistike vezanih za uspješnost mobilne aplikacije:

- podaci o korisničkoj podršci, upitnike i komentare korisničke podrške

- vaše komentare na našoj mobilnoj aplikaciji

- drugi podaci koje nam dostavite zbog specifičnosti vašeg zahtjeva za  specifičan proizvod ili uslugu.

VRIJEME ČUVANJA OSOBNIH  PODATAKA

Osobne podatke Korisnika načelno brišemo protekom dvije godine nakon datuma nastupa neaktivnosti u smislu aktivacije i bilo koje interakcije s FitMindset mobilnom aplikacijom.

Korisnik FitMindset mobilne aplikacije može zatražiti brisanje svog korisničkog profila, a čime se brišu i svi osobni podaci povezani s Korisnikom. Takvim brisanjem, Korisnik je suglasan da nema pravo na buduće zahtjeve za podrškom, usklađivanja, reklamacije ili potraživanja koja se odnose na stanja prije brisanja, budući da je postojanje podataka preduvjet za navedeno.

Podatke o korištenju Usluge ne brišemo ako je uložen prigovor na Uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s primjenjivim propisima (na primjer Zakon o zaštiti potrošača i drugi), kao i u slučaju kada čuvamo osobne podatke temeljem važećih propisa.

Podatke o Korisnikovim navikama korištenja Usluge općenito čuvamo tijekom trajanja korištenja usluge, odnosno do trenutka vašeg povlačenja privole za njihovu obradu ukoliko se obrada temelji na privoli. 

ZA KOJE SVRHE SE OSOBNI PODACI OBRAĐUJU

Vaši osobni podaci se obrađuju samo u opravdane svrhe radi kojih su i prikupljeni kao što je pružanje  povratne informacije o bilo kojem sadržaju i funkcionalnosti aplikacije.     

Praćenje preferencija i navika vezanih uz proizvode i usluge, upravljanje i zaprimanje prigovora, pritužbi i reklamacija, administriranje mobilne aplikacije, analiza posjeta mobilnoj aplikaciji i druge zakonske obveze koje proizlaze iz poslovanja Fitmindset d.o.o.

Kada koristite našu mobilnu aplikaciju mogu se pohraniti podaci koji uključuju vašeg davatelja internetskih usluga.

VAŠA PRAVA

Prava Korisnika FitMindset mobilne aplikacije su:

- pravo na informiranje o osobnim podacima,

- pravo pristupa obrađenim osobnim podacima,

- pravo na ispravak, izmjenu ili brisanje vaših podataka iz naše evidencije,

- pravo na  ograničenje obrade osobnih podataka,

- pravo na prenosivost podataka drugom voditelju podataka,

- pravo na prigovor i automatizirani proces donošenja odluka koji uključuje pravo da se suprotstavite obradi osobnih podataka,

- pravo da se ne bude procijenjen automatskim profiliranjem. 

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranice www.fitmindset.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija tzv. kolačiće (na eng. Cookies). Prema regulacijama EU, Fitmindset d.o.o. prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranice neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje web stranica www.fitmindset.hr

ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA

Fitmindset d.o.o se obvezuje zaštiti Vaše osobne podatke koje su nam povjerene putem naše FitMindset mobilne aplikacije i web stranice www.fitmindset.hr, te ćemo sve učiniti kako bi ih zaštiti od kršenja i zloupotreba svake vrste.

Osobne podatke pohranjujemo u svom sustavu koji je zaštićen tehničkim i organizacijskim sistemima koji sprječavaju slučajno ili nezakonito uništavanje, gubitak promjenu ili neovlašteno otkrivanje ili pristup vašim osobnim podacima.

Ukoliko je to nužno pristup osobnim podacima biti će omogućen samo krugu trećih osoba koje su navedene u zakonskim propisima i to državnim tijelima i tijelima javne vlasti, pravosudnim tijelima odnosno uvijek kada za to postoji zakonska obveza.

Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe, a podaci se pohranjuju do otkaza od strane korisnika.

Za ostvarenje ovih prava možete podnijeti pisani zahtjev ili ako imate bilo kakva pitanja vezana uz naša pravila privatnosti na sljedeću adresu e-pošte: info@fitmindset.hr, a odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko smatrate da se vaši osobni podaci koriste na način suprotan pozitivnim propisima možete podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Zagrebu, Martićeva 14.

Ova pravila stupaju na snagu 01. siječnja 2022. godine.

Budi fit za život uz FitMindset novosti
Primaj praktične savjete i posebne pogodnosti za svoj wellbeing: